Doshu_osai

Gubbängens aikidoklubb har träning för barn och vuxna. För schema, åldersuppdelning och priser, se Tider och kostnad.

Barnen

Barnen, 7-10 år, är en viktig del av klubben därför har vi en barngrupp. Aikidoträning är ett bra sätt för barnen att träna koordinationsförmågan. Vi blandar lek och träning, på det sättet blir det aldrig tråkig. Barnen följer samma budoetikett som vuxna, för att förbereda dem för framtiden.

Barngruppen är väldigt populär och har begränsat med platser. Ställ er i kö genom att skicka en intresseanmälan till magnus@ikigaiaikido.se.

Familjegrupp

För barn och förälder. Barnen, från 5 år tränar aikido tillsammans med sina föräldrar på ett lekfullt sätt. Träningen innehåller mycket lek, rörelseglädje och motorik, koncentration och samarbete blandat med enklare grundtekniker. Aikido är en allsidig träning som bland annat ger god styrka och balans, samt utvecklar motoriken. Barn behöver mycket rörelse. Aikido är en rolig kampkonst, utan tävlingsmoment, som passar utmärkt att träna tillsammans – stora som små.
Familjegruppen är väldigt populär och har begränsat med platser. Ställ er i kö genom att skicka en intresseanmälan till goran@ikigaiaikido.se.

Tonår

Tonårsträningen skiljer sig inte mycket från vuxenträningen. Här fokuserar vi på att vidareutbilda våra ungdomar som tränat några år och som behöver nya utmaningar. Vi tränar framförallt uppmärksamhet, undanmanövrar och fall samt att ta över partnerns rörelse och leda den vidare.

Vuxengrupp

I vuxengruppen tränar vi alla tillsammans, nybörjare såväl som de som tränat lite längre.  Det finns ingen tävling i aikido, därför  ser vi stora fördelar med att alla, oavsett grad eller kunslapsnivå, tränar med varandra och framförallt lär av varandra. För de som tränat länge är det en del av den fortsatta utvecklingen att visa att man kan leda, introducera de nya medlemmarna i en aikidons träningsätt, seder och kultur.

X